Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Иванова Белева, Јорданка

.

ivanova beleva yordankaЈорданка Иванова Белева студирала бугарска филологија и библиотекарски менаџмент. Докторската титула ја стекнува во областа на науката за комуникација и информации со еден труд на тема Можностите за информирање на библиотеките во европските парламенти. Освен тоа специјализира во областите на политички односи со јавност и дипломатија. Јорданка Иванова Белева долги години работи како радио-новинарка и автор на телевизиски сценарија. Моментално работи во библиотеката на Парламентот на Бугарија. За нејзината поезија и проза, со која е застапена во земјата и странство, е добитник на бројни награди.