Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Распишана резиденцијалната стипендија на CEI за 2018 година

.

606 ausschreibungВо соработка со Здружението на писателите на Словенија Централно европската иницијатива (CEI) и во 2018 година повторно распиша резиденцијална стипендија за млади писатели. Тримесечниот резиденцијален престој ќе се оствари во една од земјите членки на CEI по избор на кандидатот. Победникот на конкурсот освен тоа во септемри 2018 ќе учествува и на Меѓународниот книжевен фестивал Виленица.

На конкурсот може да се пријават млади писатели од земјите членки, кои не се членови на ЕУ (Албанија, Белорусија, Босна и Херцеговина, Македонија, Молдавија, Србија, Украина и Црна Гора). Рокот за пријавување е 30. април 2018 година.

Конкурс (Англиски јазик)

Формулар за пријавување (Англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d