Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Конкурс „Навистина апсолутно – Книжевно преведување со млади“

.

610 echt absolutВо рамките на проектот Навистина апсолутноКнижевно преведување со млади – заедничка иницијатива на Литературниот колоквиум Берлин и на Германскиот фонд на преведувачи – се бараат дванаесет професионални книжевни преведувачи, кои би имале интерес да работат со млади. Целта е развој на структурите и понудите за учење, за на младите луѓе од 12 години да им се приближи јазично-креативниот процес на преведувањето и да се прошират нивните компетенции за читање и пишување. Рокот за пријавување е 15.04.2018 година.

Конкурс (Германски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d