Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Флајшман, Кристоф

.

fleischmann christophКристоф Флајшман, роден 1971 година, студирал во Вупертал, Тибинген и Мадураи (Јужна Индија) евангелистичка теологија. Од 2003 година работи како слободен новинар и водител во Келн, пред сè за радио ВеДеЕр и други канали на АРД. Покрај тоа пишува и за весници и списанија.  

Вебстраница