Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Бегенишиќ, Добрила

.

begenisic dobrilaД-р Добрила Бегенишиќ е родена во 1970 година во Требиње (Босна и Херцеговина). Студира германистика на Филозофскиот факултет во Белград. Во 2010 година таму докторира на тема „Германско-српска стручна лексикографија 1945-2000“. Работи и како преведувачка и е член на Здружението за стручни и научни преведувачи на Србија. Нејзиниот главен интерес се културните односи меѓу српската и германската култура, како и меѓународната културна размена. Д-р Добрила Бегенишиќ живее и работи во Белград.