Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Блом, Филип

.

blom philippФилип Блом, роден 1970 година во Хамбург, студирал филозофија, историја и јудаистика во Виена и Оксфорд. Живее како писател и историчар во Виена и редовно пишува за европски и американски списанија и весници. Повеќекратно е одликуван за неговата работа, а меѓу другото е добитник и на Premis Internacionals Terenci Moix, Германската награда за стручна литература, како и на една стипендија на Истражувачкиот институт Гети во Лос Анѓелес.

Вебстраница