Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Шмит, Горан

.

schmidt goranГоран Шмит, роден 1982 година во Осијек (Хрватска), студирл англистика и германистика на Филолошкиот факултет во Осијек, каде што во 2013 година докторира на одделот за Лингвисика/транслатологија. Најпрвин работи таму како асистент, од 2006 година е доцент на Одделот за англистика. Горан Шмит редовно преведува текстови од различни стручни области, како и публицистички прилози. Неговиот интерес освен тоа претставуваат и книжевните преводи.