Печати

Defekt

Ирмиа, Флорин.

592 irimia defektВо неговата книга Defekt Флорин Иримиа бескомпромисно ја анализира современа Романија. Ја разоткрива неволјата на сосем обичните луѓе, кои сонуваат за тоа да се преселат на Запад, и ги истражува последиците, кои ги носат овие соништа што станат јаве.

Defekt [Дефект] од Флориан Иримиа излезе на бугарски јазик (извадок) во превод на Христо Боев под наслов Дефект во издание на Ерго, Софија.