Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Регенер, Свен

.

regener svenСвен Регенер е роден 1961 година во Бремен. Тој е пеач и текстописец на бендот Елемент оф Крајм (Element of Crime). Неговите книги Neue Vahr Süd (2004), Herr Lehmann (2001) и Der kleine Bruder (2008) – првиот, третиот и вториот том од трилогијата Леман – со месеци беа на листата на најпродавани книги. Herr Lehmann во меѓувреме е преведен на 16 јазици, а во 2003 година беше и филмуван од Леандар Хаусман.

 Вебстраница