Печати

Im Krebsgang

Гинтер, Грас.

593 grass krebsgangНовинарот, кој работи овде под туѓ налог, нема многу желба да пишува за старата, речиси заборавена бродска катастрофа, којашто се случи 1945 гдина во една мразна јануарска ноќ. Сторијата за Балтичкото Море, којашто е непобитен дел од неговата биографија, ја чул недоброј пати од устата на својата мајка. Педесет години подоцна, пребарувајќи на интернет, доаѓа до застрашувачкото откритие дека сторијата има продолжение кое непосредно го засега самиот него ...

Im Krebsgang [Во одот на ракот] од Гинтер Грас излезе на алабански јазик (извадок) во превод на Африм Кочи под наслов Me hapin e gaforres во издание на ИДК, Тирана.