Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Михулеац, Каталин

.

mihuleac catalinКаталин Михулеац, роден 1960 година во Јаш (Романија), е познат романописец и драматург. Покрај неговата дејност како автор на книги, редовно пишува за романските весници. Во неговите романи објавени во 2014 и во 2016 година America de peste pogrom и Ultima țigară a lui Fondane ја тематизира историјата на Евреите во Романија.