Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Вирбелајт, Патрик

.

wirbeleit patrickПатрик Вирбелајт, роден 1971 година во Линебург, е автор и илустратор на книги за деца и стрипови. Кон неговите дела се вбројуваат стрипот Kiste (Илустратор: Уве Хајдшетер), Störtebeker и Kleiner Thor (Илустратор: Ким Шмит), како и сликовницата Wandelmonster Waldemar. За Das Baumhaus во 2002 година ја доби специјалната награда ICOM. Патрик Вирбелајт ја иницира наградата Карл Бух-, којашто од 2015 година се доделува во Германија за најубаво илустрираната корица на книга за деца.