Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Дел Буоно, Зора

.

del Buono ZoraЗора дел Буоно, родена 1962 година во Цирих, студира архитектура во Цирих и Берлин и најпрвин повеќе години работи како архитект и надзорник на градба. Во 1998 година на стручната виша школа Розенхајм завршува постдипломски студии во предметот сет дизајн. Таа е коосновач на списанието mare, кое за прв пат беше објавено во 1997 година и на кое до ден денес содејствува. Зора дел Буно од 2008 година работи како слободна писателка. Таа живее и работи во Берлин и во Цирих.