Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Роберт Перишиќ како Writer-in-Residence во Ново Место

.

601 robert perisicСловенечката издавачка куќа Гога во декември го поздрави хрватскиот писател Робет Перишиќ како гостин во резиденцијалната програма во Ново Место поддржана од ТРАДУКИ. Перишиќ се смета за еден од најважните современи автори во Хрватска и поранешна Југославија. За време на резиденцијалниот престој тој се посвети на својата работа и со домаќинот размени искуства за неговата издавачка работа во Словенија. По покана од Гога Роберт Перишиќ во 2018 година повторно ќе отпатува за Ново Место, за да им се претстави на словенечките читатели. 

партнери на проектот

traduki partners 2014 d