Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Куќа за книжевност и превод Софија: Конкурс за резиденцијални престои за 2018 година

.

600 sofiaФондацијата Next Page и Куќата за книжевност и превод Софија за 2018 година распиша три четиринеделни резиденцијални стипендии за писатели и преведувачи. Цел на програмата поддржана од ТРАДУКИ е интензивирање на книжевната размена во рамките на Југоисточна Европа, како и меѓу Бугарија и германско јазичниот простор. Рокот за пријавување е 1. март 2018 година.

 Конкурс (англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d