Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Стипендии Паул Целан во Виена за 2018/19 година

.

325 paul celan ausschreibungИнститутот за хуманистички науки (IWM) за 2018/19 година распиша нови стипендии Паул Целан за преведувачи. Програмата поддржува превод на канонски текстови и современи клучни дела од областа на општествените, социјалните и културолошките науки меѓу источно и западноевропските јазици и помеѓу два источноевропски јазици. Рокот за пријавување за три до шестмесените стипендиски престои во Виена е 18. март 2018 година.

Конкурс (англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d