Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Детски книжевен фестивал КРОКОДОКОДИЛ 2017 во Белград

.

596 krokodokodil„Патувањето до средиштето на книгата“ беше насловот на петтиот белградски детски фестивал КРОКОДОКОДИЛ, кој на децата и младите одново им го претстави светот на книгите во мултимедијален облик. Во соработка со актери од театарот за млади Дадов здруженијата КРОКОДИЛ и ОК на 17. ноември организираа промоција на повеќе книги за деца.

Во придружба на главната програма се одржаа и повеќе книжевни работилници за деца и предавања за возрасни. Фестивалот за поддршка на читачката култура кај децата и младите се реализира со поддршка на ТРАДУКИ и на други партнери.

Фотогалерија

партнери на проектот

traduki partners 2014 d