Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Поезија на гегски дијалект: Гостување на Елона Чулитќ во Приштина

.

592 elonaМладата албанска поетеса Елона Чулитќ, во ноември гостуваше во резиденцијалната програма поддржана од ТРАДУКИ „Prishtina has no river“ на организацијата Ќендра Мултимедија, и на 30. ноември како завршеток од нејзиниот престој им се претстави на косовските читатели. Во разговор со модераторката Адриана Шала Приштина таа даде увид во настанувањето на нејзините песни и раскажа, што значи за неа да пишува на гегски дијалект. За крај на прекрасната промоција на нејзината лирика, одговори на прашањата од публиката.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d