Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

преведувачи

Печати

Чулитќ, Елона

.

culiq elonaЧулитќ Елона, родена 1986 година во Скадар, се стекнала со дилома магистар по предметот психологија. Таа е тренер на една социјална театарска група, која досега има настапувано во Милано, Белград, Сараево и Скадар. Нејзината прва стихозбирка Patitullni /Titellosigkeit, двојазично германско-албанско издание, беше објавена како производ од еден поетски натпревар на интернет, на којшто победи во 2014 година.