Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Uspon i pad Parkinsonove bolesti

Басара, Светислав.

578 basara usponОригинална, иронична гротеска за Паркинсовата болест, нејзините посветеници, апостоли и противници, составена од збир на псевдо-документарни текстови. Роман, кој истовремено претставува пишување на историјата, и пишување на историјата со романескни елементи.

Uspon i pad Parkinsonove bolesti [Воздигнување и пад на Паркинсовата болест] од Светислав Басара излезе на романски јазик (извадок) во превод на Октавија Неделку под наслов Mărirea și decăderea bolii Parkinson во издание на Картие, Букурешт.