Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Фазиоли, Андреа

.

fazioli andreaАндреа Фазиоли, роден 1978 година во Белинзона (Швајцарија), студира романистика во Милано и Цирих и се враќа назад во италијанската Швајцарија, каде што живее и работи како писател. Неговото дело опфаќа повеќе од десет книги, од кои некои се преведени на повеќе јазици. Со своите раскази тој е застапен во бројни антологии на совремието. За неговиот криминалистички роман L'uomo senza casa Андреа Фазиоли во 2008 година ја доби наградата Премио Стреза.