Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Marile bucurii şi marile tristeţi

Чупша, Августин.

581 cupsa marileВо единаесет минималистички куси раскази Августин Купша во оваа збирка ги опишува доживувањата на „сосем обичните“ луѓе од најразлични општествени слоеви, нивните лични и семејни врски и нивните размисли во однос на прашањето за смислата на животот. Трогателна и спокојна книга за осаменоста и контемплацијата, со чии стории на автентичен начин ја покажува целокупната комплексност на навидум баналните случувања.

Marile bucurii şi marile tristeţi [Голема радост и голема тага] од Августин Купша излезе на српски јазик (извадок) во превод на Ѓура Миочиновиќ под наслов Velike radosti i velike tuge во издание на Партизанска книга, Кикинда.