Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Чупша, Августин

.

cupsa augustinАвгустин Чупша, роден 1980 година, студирал психијатрија во Букурешт. Во 2006 година го објавува неговиот дебитантски роман Perforatorii, за кој беше одликуван од списанијата Ramuri и Mozaicul. Пред сè познат станува со неговата куса проза. Со некои од неговите куси раскази и нивниот превод е застапен во антологии. Неговата книга Marile bucurii şi marile tristeţi во 2014 година беше номинирана за наградата „Бун де Типар“.