Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Postdramatisches Theater

Леман, Ханс-Тис.

572 lehmann postdramatisches theaterСтандардното дело за новите облици на театралноста, неизбежно за сите кои предаваат и учат за театарот и неговата наука, но и како прилог кон естетската теорија на современите уметности за сите читатели со афинитет кон уметничките и книжевните науки.

Книгата Postdramatisches Theater [Постдрамски театар] од Ханс-Тис Леман излезе на бугарски јазик (извадок) во превод на Гергана Димитрова под наслов Постдраматичният театър во издание на Панорама плус, Софија.