Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Културата на Јадранот: Читање со Уве Рада и Илир Фера од Сараево

.

587 adriaВо Гете Институтот во Сараево на 07. октомври со поддршка на ТРАДУКИ се одржа книжевна вечер со германскиот автор Уве Раде и австрискиот писател Илир Фера роден во Австрија. По воведот од страна на Ивана Невесињац гостите на тема „Културата на Јадранот“ читаа од своите дела. Низ Јадранот едно време минуваше Железната завеса. Ама сега луѓето и на источниот дел од Јадранот сè повеќе се свртуваат кон морето. За ваквото ново откривање на морето и неговата поврзувачка култура станува збор во книгите на овие двајца автори. 

партнери на проектот

traduki partners 2014 d