Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Читачка есен за деца и млади во Сараево

.

586 leseherbstСо поддршка на ТРАДУКИ и во соработка со бројни партнери Гете институтот на Босна и Херцеговина од 23.-30. септември по втор пат ја организира манифестацијата Читачка есен – фестивал за деца и млади од 4 до 17 години. Богатата програма покрај читањата опфати и бројни работилници, како и филмски проекти, театарски изведби и изложби. Па така децата и младите што учествуваа на неа можеа целосно да се нурнат во светот на книгите и приказните. 

Читачка есен, Програма

bwd  Set 1/2  fwd

партнери на проектот

traduki partners 2014 d