Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Промоции на книги во Белград: Јирген Кока ја промовира „Die Geschichte des Kapitalismus“

.

595 juergen kockaСо поддршка на ТРАДУКИ издавачката куќа Клио во Белград организира повеќе промоции на книги со Јирген Кока, чие дело Die Geschichte des Kapitalismus излезе во превод на српски јазик. Кај публиката и медиумите манифестациите со реномираниот социјален историчар од Берлин наидоа на голем интерес. Па така Јирген Коцка, меѓу останатото, даде интервјуа за весниците Данас (Jирген Кока: Мaркс је био интелектуални див) и Време (Капитализам није крив за све), а кaналот Радио Београд 3 нему и на неговотo дело им посвети едно издание од емисијата „Трибине“.

Промоција на книга на Филозофскиот факултет

партнери на проектот

traduki partners 2014 d