Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Македонија е нова членка на мрежата ТРАДУКИ

.

583 mazedonien beitritt traduki by nellyrodriguezЗа време на 20. седница на управниот одбор на ТРАДУКИ, што се одржа на 14. ноември 2017 година во музејот Клајнес Клингентал во Базел, мрежата стана побогата за една членка: Министерот за култура на Република Македонија, Роберт Алаѓозовски, го потпиша соодветниот рамковен договор за потоа веднаш да зеде учество на работната седница.

Во 2018 година Министерството за култура на Република Македонија веќе ќе соработува со ТРАДУКИ во два проекти надвор од предвидените апликации и буџети за преводи.


© Nelly Rodriguez

Печат: Министерство за култура на Република Македонија, Mакедонска информативна агенција, Телма

партнери на проектот

traduki partners 2014 d