Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Конкурс на Друштвото на писателите на Словенија: уметничка резиденција во Љубљана

.

576 ausschreibungДруштвото на писателите на Словенија (Društvo slovenskih pisateljev) за 2018 година распиша до 12 работни престои во некогашното живеалиште на словенечкиот писател Дане Зајц во Љубљана. Заинтересираните писатели и преведувачи до 31. октомври 2017 година може да се пријавуваат за четиринеделни престои во станот лоциран во близина на центарот.

Коннкрус (англиски јазик)

Конкурс (словенечки јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d