Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Da me je strah?

Кресе, Маруша.

569 krese da li se plasimЕдна ќерка критички ги расветлува и толкува судбините на нејзините родители и го води читателот во времето на почетокот на Втората светска војна се до независноста на Словенија. Дури во поговорот се открива идентитетот на ликовите на романот: Тоа се Људмила Кресе Маруша, Франц Кресе и нејзината ќерка Маруша.

Da me je strah? [Дали се плашам] од Mаруша Кресе излезе на српски јазик (извадок) од Драгана Бојаниќ-Тијардовиќ под наслов Da li se plašim? во Орион Арт, Белград.