Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Writers-in-Residence: Конкурс „Reading Balkans 2018”

.

572 balkanКнижевните резиденцијални програми во Белград, Ново место, Приштина, Сараево, Скопје, Сплит и Тирана поддржани од ТРАДУКИ, од 2018 година ќе добијат дополнителна поддршка во рамките на програмата Креативна Европа на Европската Унија. Заинтересираните писатели и писателки од Југоисточна Европа (Албанија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Косово, Македонија, Романија, Србија, Словенија, Црна Гора и Хрватска) до 25. октомври 2017 година можат да се пријават за распишаните резиденцијални стипендии. Вкупно ќе бидат финансирани 21 четиринеделни резиденцијални престои во временскиот период од 1. март до 31. јули.

Преку формуларот за пријавување потребно е да се испратат следниве документи за пријавување: куса биографија, листа на објавени дела, препорака и кус осврт на проектот.

Конкурс (англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d