Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Селмани, Шпетим

.

selmani shpetimШпетим Селмани, роден 1986 година во Приштина (Косово), студирал глума на Факултетот за уметност на универзитетот во Приштина. Од 2001 до 2006 година работел како актер на Модерниот театар ПО-ПО во Урошевац. Од 2010 година се ангажира како прогамски координатор во невладината организација Лвизја ФОЛ за борба против корупцијата, образование и зајакнување на цивилното општество. И како актер и понатаму е активен на многу сцени. Кон неговите публикации како автор се вбројуваат збирките поезија Brenda Guacës (2006) и Poezi (2011), прозното дело Shenimet e një Grindaveci (2015) и прилозите во блогот на порталот sbunker.