Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Клајст, Рајнхард

.

kleist rheinhardРајнхард Клајст е роден 1970 година во близината на Келн. Во Минстер студирал графика и дизајн, а од 1996 година живее во Берлин. За неговите стрипови и графички новели е добитник на бројни одликувања, меѓу кои и Германската награда за литература за млади во 2013 година за Der Boxer.

Вебстраница