Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Дезарон, Корин

.

568 desarzens corinneКорин Дезарон, родена 1952 година во Сет, е швајцарска писателка и новинарка. Во 1989 година беше објавен нејзиниот дебитански роман Il faut se méfier des paysages. Следуваа и други романи, меѓу кои Aubeterre (1994, одликуван со При Библиомедиа), Bleu diamant (1998, одликуван со При Рамбе) и Un roi (2011, одликуван со При Лип). Кон нејзиното дело освен тоа се вбројуваат и куси раскази, есеи и патеписи.