Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Деспот, Слободан

.

despot slobodanСлободан Деспот, роден 1967 година во војводинскиот град Сремска Митровица (денешна Србија), од детството живее во Швајцарија. Повеќе од петнаесет години соработуваше со основачот на издавачката куќа Л’аж д’ом  и преведе бројни дела за него. Во 2005 година Слободан Деспот ја основа издавачката куќа Едисион Ксениа. Неговиот дебитански роман Le miel излезе во 2014 година.