Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Стефан Чапалику воспостави контакти со уметничката и театарска сцена во Сплит

.

565 capalikuАлбанскиот драматург Стефан Чапалику во јули престојуваше во Сплит како Writer-in-Residence. За време на неговиот четиринеделен престој во рамките на резиденцијалната програма „Марко Марулиќ“, која ја изведува здружението КУРС од 2010 со поддршка на ТРАДУКИ, го заврши манускриптот за својата нова книга и воспостави контакти со уметничката и театарска сцена. Заедно со босанскиот театарски режисер Дино Мустафиќ гостуваше во Вила Далмација. 

партнери на проектот

traduki partners 2014 d