Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Artists-in-Residence-програма за 2018 година во Австрија

.

561 residenceСојузната служба на канцеларот на Австрија во соработка со KултурКонтакт Австрија става на располагање 50 резиденцијални стипендии за 2018 година во Австрија (Виена и Салцбург). Резиденциите се наменети за запознавање со австриската уметничка и културна сцена и остварување контакт со австриските уметници. Се нудат посети на галерии, ателиња и музеи, контакти со книжевната и издавачката сцена, како и пристап до музичкиот живот во Виена или Салцбург.

Понатаму постои можноста за активно учество на програмата Artists-in-Residence-go-to-School на КултурКонтакт Австрија и за држење работилници по училиштата во Австрија. Конкурсот e упатен на уметници, кои не живеат во Австрија и го имаат завршено своето образование. Апликациите може да се поднесуваат до 18. септември 2017 година преку онлајн-платформата.

Конкурс (германски јазик)

Конкурс (англиски јазик)

партнери на проектот

traduki partners 2014 d