Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Меѓународен фестивал на книжевноста Bookstan во Сараево

.

560 bookstanОд 4. до 7. јули во Сараево се одржа вториот меѓународен книжевен фестивал Bookstan. Организаторите од Buybook понудија богата програма од читања, дискусии, изложби и работилници. Фокусот оваа година беа темите соседство и флуидни идентитети. Со поддршка на ТРАДУКИ на публиката ѝ се претставија и Нелља Веремај (Германија/Русија), Тадеј Голоб и Горан Војновиќ (Словенија) како и Румена Бужаровска и Тихомир Јанчовски (Македонија). Катја Стеграр од словенечката агенција за книги JAK како претставничка на ТРАДУКИ учествуваше во дискусијата на тема „Мали јазици, преведувачки политики“.

Bookstan: Фотографии и импресии

партнери на проектот

traduki partners 2014 d