Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Резиденцијална програма Сараево: Авторски разговор со Петар Андоновски

.

558 andonovskiВо јуни младиот македонски автор Петар Андоновски гостуваше во Сараево. Во рамките на резиденцијалната програма за писатели и преведувачи тој четири недели престојуваше и работеше во главниот град н Босна и Херцеговина. На 21. јуни ѝ се претстави на публиката во еден авторски разговор со Aхмед Буриќ и раскажа за почетоците на неговата работа, за објавувањето на неговата прва книга, како и за местото на книжевноста во македонското општество.

Европската резиденијална програма за писатели и преведувачи во Сараево поддржана од ТРАДУКИ ја изведува П.E.Н.-Центарот на Босна и Херцеговина.

партнери на проектот

traduki partners 2014 d