Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Arbeit am Mythos

Блуменберг, Ханс.

567 blumenberg arbeitХанс Блуменберг умее на посебен начин да ја поврзе историјата на филозофијата со антрополошките и другите филозофски прашања и да направи пресек со книжевноста, но и со сосем секојдневни, навидум споредни настани и искуства. Во неговата книга Arbeit am Mythos со филилошка прецизност и со умешност на генијален егзегет се посветува на работата на филозофот на митот.  

Arbeit am Mythos [Работа на митот] од Ханс Блуменберг излезе на хрватски јазик (извадок) во превод на Сеад Мухамедагиќ под наслов Rad na mitu во издание на Сандорф, Загреб.