Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Петрова, Екатарина

.

petrova ekaterinaЕкатарина Петрова, родена 1980 година во Софија, е книжевна преведувачка, новинар од областа на културата и толкувачка. Таа го посетувала Аmerican School of Kuwait и студирала на Макалестер колеџот во Минесота, како и на Лондонската школа за економија. По престои во Њу Јорк, Берлин, Куба, Северна Ирска и јужна Франција денес живее и работи во Софија.