Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Телечан, Динко

.

telecan dinkoДинко Телечан, роден 1974 година во Загреб, студира филозофија и англиски јазик и книжевност во неговиот роден град. На истиот универзитет во моментов е студент по синологија. Извадоци од неговите дела се преведени на дузина јазици. Покрај неговата писателска дејност Динко Телечан има преведено повеќе од 70 книги од англиски и шпански на хрватски јазик, а покрај тоа работи и како слободен книжевен и радио уредник.