Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Андоновски, Петар

.

andonovski petarПетар Андоновски, роден 1987 година во Куманово (Македонија), студирал компаративна книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Во 2008 година излезе неговата прва збирка поезија. Следуваа романите Очи со боја на чевли (2013) и Телото во кое треба да се живее (2015). Освен тоа Петар Андоновски има објавено песни и куси раскази во повеќе списанија.