Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Лаперт, Ролф

.

lappert rolfРолф Лаперт е роден 1958 година во Цирих и живее во Швајцарија. Има завршено едукација за графичар, потоа бил коосновач на еден џез-клуб, а меѓу 1996 и 2004 година работи како сценарист. Неговото дело опфаќа повеќе романи, две збирки поезија и книгата за млади Pampa Blues. Во 2008 година Ролф Раперт за романот Nach Hause schwimmen ја доби Швајцарската награда за најдобра книга.