Печати

Звиздиќ, Мустафа

.

zvizdic mustafaМустафа Звиздиќ, роден 1970 година во Сараево, студирал на Филозофскиот факултет на универзитетот во Сараево, на Oдделот за книжевности на народите во Босна и Херцеговина. Застапен е во бројни антологии и панорами на босанско-херцеговачка лирика, а неговата поезија е препеана на германски, англиски, француски, македонски, полски и словенечки јазик. Неговата прва книга, збирката песни Igre voskom, беше објавена 1996 година. Во 2004 година следуваше романот Muzika zidnih satova. Последно ја објави збирката поезија Praški metro (2016).