Преводи од, за, и во Југоисточна Европa
Печати

Мифтари, Даим

.

miftari daimДаим Мифтари, роден 1979 година во Гостивар, студирал албански јазик и книжевност на Филолошкиот факултет во Скопје. Најпрвин работи како новинар, преведувач и професор. Од 2008 година е вработен во јавната администраија на македонската влада. Во 2007 година Даим Мифтари ја објави својата прва збирка поезија, по која следуваа и други.