Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Баук, Дино

.

bauk dinoДино Баук, роден 1973 година, работи како партнер во една адвокатска канцеларија. Освен тоа пишува колумни за реномираниот словенечки неделник Младина и има објавено повеќе куси раскази. Во 2015 година излезе неговиот роман Konec. Znova., за кој Баук истата година беше одликуван со „Best First Book Award“ на Здружението на издавачите на Словенија.