Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Коцка, Јирген

.

kocka juergenЈирген Коцка е професор во пензија по историјата на индустрискиот свет на Слободниот универзитет Берлин. Тој се вбројува во еден од најреномираните социјални историчари на нашето време и меѓу другото е добитник на наградата Лајбниц. Од 2001 до 2007 година беше претседател на Научниот центар за социјални истражувања во Берлин.