Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Лукиќ, Ивана

.

lukic ivanaИвана Лукиќ работи како училишен психолог и професорка во една гимназија во Белград. Таа осмислува и води креативни психолошки работилници и е организаторка на бројни кампови за деца за време на распустите. Нејзината книга (Ne) pitaj me kako sam во 2016 година беше добитник на наградата од неделниот магазин Политикин забавник.