Преводи од, за, и во Југоисточна Европa

автори

Печати

Коси

.

coseyКоси, роден 1950 година во Лозана, е повеќекратно наградуван швајцарски цртач на стрипови. По завршувањето на неговото образование по графика, Коси од 1970 година работи за цртачот на стрипови Дериб. Во 1975 година ја стартува својата успешна авантуристичка серија Jonathan, по која следуваат многубројни понатамошни приказни и илустрации.